Novi Sad
08.04.2014.
15:21 > 05:26
Tatjana Đakonov, koja je od 2012. godine ukazivala je na malverzacije u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika, prošle nedelje je dobila otkaz u ovoj ustanovi.
  • Gradonačelnik

    10.04.2014 07:35
    Vučević
    Mislim da Vučević neće nikog najuriti, šta vise biće na strain koalicionih partnera.
    Evo skoro je kraj nedelje jel neko leteo, nije.
    Ove izjave gradonačelnika me podsećaju na Velimira Ilića "nemojte puno krasti, samo kraduckajte po malo".
  • brane

    10.04.2014 06:00
    Aleksandre pomazi
    Gledamo.Cutimo .Trpimo.Oni se sire, vladaju, divljaju po malim ljudima, trose, kradu, mobinguju,postaju direktori u ovoj tuznoj zemlji....... D O K L E T A K O ?!!!
  • Novosađanka

    09.04.2014 11:55
    Još jedan razlog
    Poštovani gradonačelniče, evo Vam još jedan razlog da najurite mangupe u svojim redovima. Očistite Novi Sad od bahatih direktora i njihovih savetnika. Ove kreature idu na vašu dušu.
  • 09.04.2014 11:22
    koleginice iz gradske uprave za zdravstvo
    @istina.
    Tatjana je nas saradnik vec 11 godina.Ona je diplomirani pravnik sa Novosadskog pravnog fakulteta,diplpmirala 1986.Polozila je pravosudni ispit devedesetih i magistrirala u N.Sadu pre nekoliko godina.Sa nama saradjuje punih 11 godina kao kvalitetan i strucan pravnik,pomocnik direktora za pravna pitanja u tom zavodu.Sramotno je povezivati je sa partijama.Ako je i povezujete sa partijama onda pitajte Zorana Vucevica,Milosovog oca, zbog cega ju je kao nestranacku licnost 2006 postavio za VD direktora 6 meseci do postavljanja novog i i tada je bila uspesna.Prijavila je otudjenje aparata NIKTOMETRA koji je kupljen iz budzeta grada tj.novcima svih Novosadjana.Kadrovi koji sad vode taj zavod iz DSS i SPO su ovu ustanovu doveli do ruba propasti.Napominjemo da je taj aparat neophodna oprema tog zavoda po uredbi.
    Sranmotno je da se na ovakav nacin postupa sa pravim ljudima !Sva dokumentacija je kod nas i budzetska inspekcija mora reagovati!
  • Letenje

    09.04.2014 08:40
    i šta sad
    Upravo o ovome sam pisao u nekim ranijim postovima, da se mora čekati da pojedine stranke (TS, DDD...) lete iz grada i preduzeća koja drže, da bi zaposleni mogli da ukažu na krivična i druga dela, u suprotnom upravo će se ovo desiti - OTKAZ.
    A znamo da naš mili Gradonačelnik Vučević neće ništa preduzeti nego će stati kao i do sad na stranu stranaka poput Treće Srbije, e sad iz kog razloga to radi videće se jednog dana.
  • fuj...kak je fuj...

    09.04.2014 07:32
    pozno bih je medj hiljadu zena...
    to garant ova bivsa spremacica,pardon sekretarica direktora instituta,zove na kafu i rahatluk...???!!!
  • Ivek

    09.04.2014 07:13
    Gde ste sada, vi što pravite novu vladu i gde je vaša silna borba protiv korupcije?
    Trljali ste noseve narodu o nekoj borbi, popeli ste na se na ***** nije se moglo od vas da upalit TV, otvoriti internet browser a da nije iskakala neka borba protiv korupcije....
  • Novosadjanka

    09.04.2014 06:31
    U svako preduzeće u gradu treba da udje Agencija za borbu protiv korupcije. Iznenadili bi se na šta bi naišli, pogotovo u javnim preduzećima koji posluju sa debelim minusom, direktori se menjaju kao košulje a o ODGOVORNOSTI ni reči, osim po nezaštićenim radnicima.
  • Uzbunjivač

    09.04.2014 06:26
    katastrofa
    Sve je samo prazna priča o borbi protiv korupcije i zaštiti uzbunjivača. To dokazuje pompa oko zakona koji je inače jako loš po uzbunjivače. Sudovi, tužilaštvo, policija, razne agencije i saveti nisu i neće ništa uraditi za uzbznjivače!
  • mandrak

    09.04.2014 06:20
    idi leci se...
    a,otkud ti kao neuropsihijatar poznajes prilike u higijenskom...??? tamo nema takvog vrhunskog strucnjaka,sa takvim profilom i kocijaskim vokabularom ?????????
  • 09.04.2014 06:13
    u djul basti...kraj simsira
    ta, hajte molim vas...doktori(sa instituta) putuju po nova znanja,a finansijsko -pravni sektor kupuje nove tehnologije,da bi isli u korak sa vremenom....?????vecu budalastinu nisam cuo/la odavno...???!!!od kada je dosla ta ekipa na celo instituta,"preduzetje" sigurno klizi u ponor...!!! i jos nesto,kako to da samo smrdi na trecem spratu(gde je smesten zavod za zdr.zastitu radnika)... nepodnosljiv smrad se gospodjo/gdine "neuropsihijatru" oseca u celoj zgradi...to je prava istina...!!!
  • Dr

    09.04.2014 05:21
    @istina
    Novo rukovodstvo Zavoda: Direktor lekar opšte prakse sa 10 godina rada za 60 godina života, prvi do njega sa višom školom koju je izučavao 11 godina a pre dolaska vodio kafanu, treća sa 30 godina života nedovršenim fakultetom i bez dana rada. Na takvom "stručnom" rukovodstvu mnogi bi pozavideli.Kakvi žuti, kakva histerija? Pa vi kao novi ste zaposlene doveli u finansijsku i mentalnu agoniju!
  • 09.04.2014 05:11
    Nije zlato sve što sija, kaže naš narod. Tako nije ni ovo baš sve tako, da je napadnuta vredna i radna žena. Ima svakih brljotina to je tačno ali ni dotična nije radnik za primer i to je tačno. Slabo ona vlada propisima i situacijom, ako su nepravilnosti u javnim nabavkama, ko je prvi odgovoran, naravno pravnik.
  • Leto

    09.04.2014 01:37
    RE: @Tiha Voda Breg Roni, @Neuropsihija i @Foks Mo
    Upotpunosti se slažem sa ocenom Neuropsihijatra. Institut zaista hvata korak sa svetom koliko je to moguće u našoj nesrećnoj državi – pozornici političkih intriga. Doduše, Institut je u novijoj istoriji imao i jedan mračni period 2008 – 2011. kao što je to sada slučaj sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu radnika. Komentari Tihe Vode i Foks Moldera su komentari samo dva nezadovoljna radnika. Po mom mišljenju rad na projektima i jeste za stručno i radno podobne. Diplome se svuda prihvataju kao zvanični dokumenti a kako su stečene mogli bi i mnogi političari da objasne. Institut vodi direktor, a ne neko drugi (kako kaže Foks Molder) i mnogima može biti primer. Naravno, apsolutna pravda ne postoji. Sve u svemu, Agencija ako svrati biće prijatno iznenađena, dobiće kafu, a možda će i u komšijskom Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika ustanoviti da je Tatjana Đakonov u pravu kao i većina tamo očajnih radnika.

  • Zoran

    09.04.2014 00:16
    septicka jama
    Kome , cemu i zasto sluzi ovaj kazamat od drzave ?
    Postenom i normalnom gradjaninu sigurno ne .
  • Foks Molder

    08.04.2014 22:55
    ...
    svratite malo u pravnu sluzbu instituta za javno zdravlje... mozda nadjete nesto sto niste ni sanjali... proverite zaposljavanja po "babine linije", finansiranje kojecega i kojekoga... odavno se sapuce da direktor u stvari ni ne vodi zavod... istina je negde tamo... na pocetku komentara...
  • istina

    08.04.2014 21:54
    uzbunjivac
    izgleda da svako moze danas biti "uzbunivac" . Otpustenoj gospodji smeta novo rukovodstvo zato sto sad ne moze da sakrije dokaze korupcije prethodnog rukovodstva. kad je shvatila da se njeni zuti ne vracaju na vlast pocela je njena histerija. Mislim da novo rukovodstvo zavoda nije ni svesno u kakvo leglo korupcije su dosli. p.s. ziv bio admine znam da neces objaviti kao i mnogo puta do sad.
  • Zagor

    08.04.2014 21:52
    _-
    @Istina-uzbunjivac

    Pišeš i lupaš gluposti! Napamet!
    U Zavodu za zdravstenu rastitu radnika "žuti" nisu nikada imali direktora! Pre Šipovca (DSS)je bio Milićević (SPO), a pre njega neka žena iz SRSa...pa sve do prve direktorke iz JULa!
  • Animator

    08.04.2014 21:34
    Sramota !
    Tatjana Đakonov je moja prijateljica i jedna veoma poštena i dobra žena. Nadam se da će uspeti da pobedi tu bandu na sudu, jer uopšte ne sumnjam u njene navode.
  • 08.04.2014 21:30
    Starlet
    Ovaj Šipovac će još malo da zaseni Staniju i Soraju, ha,ha...
  • Neuropsihijatar

    08.04.2014 20:36
    2 x budala = budalcina
    @Tiha voda breg roni

    Iskreno, mislim da si buda_a i zlonameran/na !!

    Higijenski DANAS nije nikome duzan i to je jedina istina koja boli mnoge! Kako ce raditi kad se promeni vlast u pokrajini, to cemo TEK VIDETI!
    Doktori putuju da bi doneli nova znanja, aparati se kupuju da bi Novi Sad imao kakav-takav korak sa svetom! Sve u skladu sa zakonom, verovali ili ne!
    Ko smatra de se trebamo svi kolektivno vratiti u pećine, neka se vrati sam!

    A što se tiče direktora Šipovca koji mobinguje u KOMŠIJSKOM Zavodi za zdravstvenu zaštitu radnika, iskreno im izjavljujem saučešće i mislim da je to najgori direktor u istoriji te firme! Radnici tog Zavoda NISU imali sreće u raspodeli gradskog plena!

    Srećno svima.

  • 08.04.2014 19:45
    @Ivi
    Ivi - Svaka čast
    "Ubuduće nauk za sve koji uoče malverzaciju - Ne vidim zlo, ne čujem zlo, ne govorim o zlu. Izgleda da spomenuti zaposleni nisu hteli da budu kao "tri mudra majmuna" i zato su sada nezaposleni."


    Ti, i takvi kao ti su odgovorni za to zlo.
  • 08.04.2014 18:57
    kakav je ovo život postao kad sve mora na mišiće da se brani da ti nešto ne otmu. Tako je bilo valjda u doba divljaštva.
  • čistač

    08.04.2014 18:20
    Tu se ugnezdio DSS. Čistite ih.
  • Ivi

    08.04.2014 17:51
    Svaka čast
    Ubuduće nauk za sve koji uoče malverzaciju - Ne vidim zlo, ne čujem zlo, ne govorim o zlu. Izgleda da spomenuti zaposleni nisu hteli da budu kao "tri mudra majmuna" i zato su sada nezaposleni.

  • Uzbunjivač

    08.04.2014 17:10
    Zlo
    Kakva je to borba protiv korupcije, kada nadležne službe ne postupaju po prijavama Vladine Agencije za borbu protiv korupcije. Uzbunjivači prijavljuju korupciju sa dokazima, a policija i tužilaštvo ne smeju da rade svoj posao zbog pritisaka političara koji su i postavili ove direktore.
  • don felipe cajetano lopez mar

    08.04.2014 16:49
    komunalac-cinjenica znalac
    dodjite malo i u higijenski...tu ima dosta da se radi i cisti...nakupilo se dosta smeca...???!!!
  • tiha voda breg roni...

    08.04.2014 16:29
    ovo i vrapci na grani znaju,sem naravno onih koji
    a, kad ce malo AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE da svrati na istu adresu, ali u INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE VOJVODINE...sta tu tek ima prljavog vesa,auuuuuuuuuuuuu...??????????? jos od marta 2008,pa sve do danasnjih dana traje vlast demokrata,sa svim njihovim malverzacionim specijalitetima...od tajnih honorara,fantomskih prekovremenih sati,astronomskih dnevnica za sluzbena putovanja,projekata-iskljucivo za podobne,zaposljavanja iskljucivo po rodbinskim i kumovskim vezama,priznavanja sumnjivih diploma i dodela sefovskih mesta-poslusnicima,pa do nepotrebnih i nerentabilnih,vise milionskih nabavki opreme i automobila,pa sve do namestenih tendera za unapred poznatog,najpovoljnijeg ponudjaca ??????!!!!!!????????
  • miodrag

    08.04.2014 15:52
    pravda
    strasno u kakvom drustvu zivimo.
  • 20%

    08.04.2014 15:46
    Tu ustanovu drži DSS. Dokle više, Miloše izbacite sve te šoviniste iz koalicije pobogu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna